Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias smarta knep – för att dölja gravidmagen

02 sep, 2024, 15:14
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Sofia är gravid – såhär dolde hon den växande magen!
Annons
Prinsessan Sofia gravid – väntar sitt fjärde barn!Brand logo
Prinsessan Sofia gravid – väntar sitt fjärde barn!

Nyheten om att prinsessan Sofia är gravid slog ned som en bomb under måndagen.

Prinsessan Sofia är gravid

Hon och prins Carl Philip väntar alltså sitt fjärde barn, något som avslöjades i ett pressmeddelande från hovet.

"DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn", skriver hovet i ett pressmeddelande.

Så reagerade kungafamiljen

I en intervju med Svensk Damtidning bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren lyckan, och bekräftar glädjande att bebisen är efterlängtad av såväl storebröderna som kungaparet:

Annons

– Pojkarna har fått informationen och de är jätteglada och tycker det hela är väldigt spännande. Ett sånt här besked är så glädjande. Alla är tacksamma och glada!

Så har Sofia mått under graviditeten

Sofia har turligt nog mått bra hittills under graviditeten, bekräftar även hovet.

– Prinsessan Sofia mår bra, redan imorgon ska prinsparet på ett besök i Värmland och det är flera uppdrag som väntar nu så därför tyckte prinsessan att det var skönt att gå ut med den här nyheten.

Annons

Hovet har också meddelat att bebisens ankomst beräknas till februari nästa år. Det innebär att Sofia i skrivande stund är cirka tre-fyra månader gravid – något hon höll hemligt under helgens bravader i Norge!

Så har Sofia hållit graviditeten hemlig

Hon var nämligen på plats i Geiranger, tillsammans med prins Carl Philip och kronprinsessparet, för att bevittna bröllopet mellan prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett.

Det innebär att Sofia fick skippa alkoholen under firandet – eftersom det bakas en liten bebis i magen!

Och eftersom det är Sofias fjärde barn är hon i detta laget proffs på att veta hur hon ska dölja den växande magen. Likt tidigare gånger finns det nämligen en rad knep hon kan dra till och det norska bröllopet var inget undantag för detta.

Det främsta och kanske det mest klassiska knepet är relativt enkelt – en pösig klänning!

Cornelius Poppe

Och under sommaren valde hon lite mer vardagliga kläder, och kunde på så sätt dra på sig en jacka för att inte väcka några misstankar. Se bara här under Molly Sandéns konsert på Borgholm!

Mikael Fritzon/TT
Annons