Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias syster i ny debattartikel: "Detta är problematiskt"

19 jan, 2017, 13:00
AvJohanna Lejon
Sara Hellqvist, Sofias syster, ger sig in i debatten.
Annons
SaraLinaIBL

Prinsessan Sofias lillaystser, Sara Hellqvist, är just nu doktorand i kriminologi vid Kriminologiska institutionen på Stockholms universitet.

I lördags skrev hon och en kollega en debattartikel i Svenska Dagbladet, med anledning av de två, och andra med dem, anser att det behövs mer kunskap om resning i brottsmål.

“Rättssäkerheten skulle kunna förbättras om vi förde statistik om resning i olika brottmål. Resningsinstitutet är den sista chansen för dömda människor att få sina domar prövade på nytt. Vi tycker därför det är anmärkningsvärt att det inte finns tillgänglig statistik om denna process”, skriver Sara och hennes kollega Moa Lidén i artikeln.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs hela debattartikeln hos Svenska Dagbladet.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.

Annons