Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessornas gemensamma beslut bakom stängda dörrar – därför syns de inte med sina respektive

30 jul, 2024, 11:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.
Systrarna är äntligen tillsammans i Sverige igen. Mikael Fritzon/TT
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har tagit ett gemensamt beslut.
Annons
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!Brand logo
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!

Sommaren har varit oerhört härlig för de svenska kungligheterna. Familjeträffar, lek med barnen och avkoppling har varit senaste veckornas melodi. Men den kanske trevligaste nyheten kom ändå för över en månad sedan.

För vi alla vet att prinsessan Madeleine bott utomlands i flera år, med maken Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Madeleine och Chris.
Äntligen är prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på svensk mark. Jonas Ekströmer/TT

Men den 12:e juni hände det äntligen: prinsessparet flyttade hem till Sverige! Och nu har kungafamiljen semester – därför ser deras vardag lite annorlunda ut.

Annons

Syns inte med sina makar

Den kungliga kalendern är just nu mycket gles i jämförelse med hur det brukar se ut. Semestertider innebär att kungafamiljen fyller sin tid med annat, så som de många konserter som hålls på Öland i sommar, där vi sett kungligheterna.

Men några officiella uppdrag har kronprinsessan Victoria inte förrän den 22:a augusti – och prinsessan Madeleine har just nu ingenting i planeringen under hela månaden.

I och med detta syns prinsessorna inte med sina makar på "officiella" uppdrag, men de har fotats på andra evenemang. Chris har dock - sin vana trogen - hållit sig undan även här.

Kungafamiljen.
Kungafamiljen brukar uppskatta slottsruinens härliga akustik. Mikael Fritzon/TT

Borgholms slottsruin är en historiskt populär plats för kungligheterna, som alltid uppskattar konserterna som spelas där.

Annons

Under tisdagskvällen är två konserter planerade i ruinen. Darin och Smith & Thell har varsin uppspelning under kvällen, men det återstår att se om kungafamiljen dyker upp på någon av dem.

Fokuserar på det största problemet

Nästa gång vi ser kronprinsessan på ett officiellt kungligt uppdrag är som sagt den 22:a augusti. Då ska hon besöka "Race for the Baltic", med anledning av Östersjödagen.

Race for the Baltic är en ideell förening som strävar efter att förbättra Östersjöns hälsa. Fokus ligger på frågan som främst påverkar innanhavet, nämligen övergödning. Problemet orsakar döda bottnar, algblomning, fiskdödlighet och dålig vattengenomskinlighet.

Målet förväntas nås 2030.

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Mikael Fritzon/TT

Annons