Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessornas skönhetshemligheter

12 okt, 2016, 12:54
AvJohanna Lejon
Hur sitter tiarorna fast? Och vilket är det kungliga kodordet när prinsessorna behöver besöka damrummet? Svensk Damtidning reporter har svaren! Här avslöjar vi de kungliga damernas koder och knep.
Annons
elizabeth

Elizabeths hemliga väskkoder…

Drottning Elizabeth pratar med hand­väskan, visste ni vet? Flyttar hon den från den ena armen till den andra, ja då vill hon hasta vidare till nästa programpunkt. Dinglar den däremot kvar på armen, så är allt frid och fröjd, likaså om den hänger i armvecket. Sätter hon aftonväskan snett på golvet har hon tråkigt och vill ha assis­tans. Ett hemligt kodspråk som hovfunktio­närerna har stenkoll på!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
SilviaStella

…och Silvias ”skobyten”

Annons

Och det finns fler kungliga kodord. Vid det svenska hovet planerar man alltid kungafamil­jens uppdrag minutiöst. Ingenting lämnas åt slumpen och till och med toalettbesöken är schemalagda i programmet. Fast de går förstås under täcknamn… när drottning Silvia eller kronprinsessan Victoria tar en sväng till dam­rummet heter det alltid att “de byter skor”. Våtservetter och handsprit är ett standardkit i de kung­liga hand väskorna och kostymfickorna. Ofta är ju en liten paus inlagd i programmet efter att de hälsat sig igenom en massa händer, och gissa vad som händer då?

Madeleine

De hemliga öronkrokarna!

Annons

Kroken runt kronprin­sessan Victorias, Madeleines och drottningens öron, brukar ni se dem? Såna här parad­hängen är jättetunga att bära, och skulle de få hänga fritt så skulle örsnibben brista. En guldkrok, fastlödd bak­till på hänget som sen får ringla runt örat som ett extrastag och voilà, problemet är löst! Om ni börjar spana in de kungliga damernas öron så ser ni snart att sådana här krokar är vanliga.

SilviaIBL10

Konsten att undvika en gala-katastrof

Kröningsdiademet väger nära tre kilo. Och att kånka runt med detta paradsmycke på hjässan, dessutom iklädd galaklänning och på höga klackar, det är verkligen ingen lek.

Annons

Drottning Silvia klarar det briljant. Men hur sitter det och alla de andra kungliga tiarorna fast? Hovfrisör Peter Hägelstam vet! “Man gör en bädd av det egna håret, en rulle, som man nålar fast och sen sänker ner diademet i. Och diademet i sin tur har små, fina öglor i sig självt, eller sydda på en sammetskant, som nålas ihop med rullen. Avslutningsvis kammas resten av håret över rullarna. Klart”.

Mary-67

Prinsessornas lyxiga Lego

Undrar ni hur en och samma tiara kan se så olika ut från gång till gång? Och sedan plötsligt förvandlas till ett halsband? Svaret är att de fungerar lite som ett lyxlego.

Annons

Ett gnistrande juvelpussel som kan tas isär och sättas ihop, allt efter tillfälle och stass. Och förvandlas till de tjusigaste broscher, armband, örhängen och halsband. Och så tillbaka till utgångsläget igen.

silvia nobel

Hemligheten bakom att sitta skönt på en galamiddag.

Att långsitta på galabanketter är en utmaning för vilken rygg som helst. Men drottning silvia har ett knep som fungerar i alla lägen. Hon tar fram sina kuddar! Den ena är klädd i himmelsblått siden och passar perfekt i de förgyllda paradstolarna. Den andra är mer praktisk och i brunt konstläder. Och som gjord för att spänna fast på bankettstolen…

Annons
Kate-William-Ibl

Tyngderna i kjolarna

Prinsessorna har tyngder isydda i fållen på sina kjolar. Anledningen? För att undvika Marilyn Monroe-effekten… Det vill säga att de blåser upp.

Rod Stewards hustru fick böja sig dubbel när drottningen kom och hälsade>>>

Av: Marianne Rolfstadius.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons