Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsparet hand i hand – medan Madeleine och Chris håller avståndet

10 sep, 2024, 12:47
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Prins Carl Philip tar sin fru prinsessan Sofias hand när de gör sig redo att kliva in i riksdagshuset. Annat är det för Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.
Annons
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

I detta nu sker riksmötets öppnande, och alldeles nyligen tågade våra kungligheter in i Riksdagshuset.

Kungaparet och kronprinsessparet färdades från gudstjänsten i Storkyrkan med kortege, medan prinsparet och prinsessparet kom i varsin bil.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine anlände först – och direkt när paren klev ur bilarna kunde man notera en skillnad:

Prinsparet hand i hand, medan Chris O'Neill och prinsessan Madeleine håller sina händer för sig själva...

Annons

Prinsparet håller i hand – inte prinsessparet

...något som vid första anblick kan få en att haja till. Men det här går helt i linje med parens olika stilar.

Ja, prins Carl Philip och prinsessan Sofia är kända för sin fysiska relation – om de står framför ett pressuppbåd med smattrande kameror spelar ingen roll.

Annat är det för Madeleine och Chris. De har en mer privat stil, där de historiskt skyggt det kungliga strålkastarljuset mer.

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine håller handen
Prins Carl Philip tar direkt prinsessan Sofias hand. Annat är det för prinsessparet. Foto: Skärmdump SVT
Prinsparet går hand i hand
Kvartetten närmare sig Riksdagshuset på olika vis. Foto: Skärmdump SVT
Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine går bakom prins Carl philip och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har en mer subtil stil än prinsparet när det kommer till öppna kärleksgester. Foto: Skärmdump SVT

Ja, särskilt under åren som makarna bott utomlands har de rört sig mer i skuggorna och främst jobbat bakom de kungliga kulisserna, där Madeleine fokuserar på arbete med World Childhood Foundation.

Och Chris, han tackade ju nej till en prinstitel just för att kunna välja bort tillfällen som dessa, för att i stället fokusera på sitt jobb som finansman.

Madeleine och Chris privata stil

Så att Madeleine, som också öppet pratat om sin blyghet, och Chris som vid flera tillfällen valt att inte vara med på prinsessan Madeleines bilder på Instagram, inte väljer att dra blickar till sig i onödan är inte konstigt.

De föredrar helt enkelt en lite mer subtil entré, medan prinsparet som sagt inte har några problem med att visa sin kärlek utåt.

Foto: TT, Skärmdump SVT

Annons