Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsparets mysiga middag med föräldrarna

05 okt, 2015, 20:39
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Ibl_falukoppargruva6

Carl Philip och Sofia avslutade sin första officiella arbetsdag i Dalarna med middag på landshövdingens residens. Bland hedersgästerna fanns Marie och Erik Hellqvist och Sofias mormor Britt Rothman.

Carl Philip och Sofia är just nu på sitt första officiella besök i Dalarnas län. Det är deras andra tjänsteresa som man och hustru och hittills har de – bokstavligen – mötts med öppna armar. Både prinsen och prinsessan har delat ut high fives, skakat hand och till och med kramat människor som kommit för att se dem i verkliga livet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Ibl_falukoppargruva5

Under måndagen gick resan till Borlänge och Sopranen, en mottagningsenhet för flyktingar, och sedan mot Säter och Stora Skedvi för företagsbesök. På eftermiddagen var de i Falu Koppargruva och på kvällen blev det tjusig middag på landshövdingen Ylva Thörns residens.

Bland ett 30-tal mycket noggrant utvalda gäster fanns Sofia föräldrar Marie och Erik Hellvist och mormor Britt Rothman som ju bor i Älvdalen.

Ibl-residensmiddag1

Marie och Erik Hellqvist anlände strax före klockan 19 till residenset.

Annons

Marie Hellqvist är marknadsansvarig på lokala företaget Rullpack AB och Erik arbetar som konsulent på Arbetsförmedlingen med särskilt fokus på Särskilt introduktion och uppföljningsstöd.

Britt Rothman

Sofias mormor Britt Rothman.

Ibl-residensmiddag2

Residenset i Falun.

Under tisdagen fortsätter besöket i Älvdalen och Idre Sameby.

Av: Liv Sander.

Bilder: Charles Hammarsten/Ibl.

Annons