Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwalls hårda attack på Mette-Marit: ”Obegripligt!”

10 sep, 2024, 19:32
Nu säger hovexperten ifrån.
Annons

Kronprinsessan Mette-Marit har haft tunga veckor bakom sig, efter att det uppdagades att sonen Marius Borg Höiby gripits misstänkt bland annat för misshandel av en kvinna han haft en relation med.

Marius själv bekräftade senare delar av förloppet:

”Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag begick kroppsskada och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett bråk”

Men när Mette-Marit fick frågan om sin son av pressen under tisdagen vägrade hon svara. Det får Svensk Damtidnings chefredaktör tillika hovexperten Johan T Lindwall att se rött.

Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har häntBrand logo
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har hänt

Kronprinsessan Mette-Marits vägran – inför pressuppbådet

Det var när Mette-Marit mötte pressen på tisdagseftermiddagen ihop med maken Haakon som hon fick frågan om sin son.

Annons

Men kronprinsessan var förtegen:

– Av respekt för alla inblandade vill jag inte kommentera den saken i nuläget, svarade Mette-Marit.

Shutterstock

Kronprins Haakon har dock uttalat sig om händelsen, och bland annat konstaterat att det är "allvarlig sak". Men Mette-Marit vägrar fortsatt prata om sonen.

Johan T Lindwalls attack på kronprinsessan Mette-Marit

Detta får Johan T Lindwall att rasa, när han intervjuas av norsk press. Han lyfter bland annat det faktum att Mette-Marit själv ringt upp en av kvinnorna Marius misstänkts ha misshandlat.

Annons

– Med tanke på att kronprinsessan varit i kontakt med våldsoffret borde hon ha sagt något idag. Nu säger hon dock emot sig själv, vilket helt klart är fel taktik. Hade hon inte tagit kontakt med offret hade det varit en annan sak, säger Lindwall till Se och Hör.

Johan T Lindwall menar att det borde sättas press på Mette-Marit att uttala sig om skandalerna kring sonen.

– Det är inte bra. Om jag hade varit kungahusets informationschef hade jag tvingat henne att träda fram och säga något, annars hade jag slutat mitt jobb, säger han till tidningen och fortsätter:

– Att hon inte säger något gör det bara värre. Hon borde snarare ha utnyttjat tillfället att säga ”det är helt fruktansvärt, vi tar helt avstånd från de händelser min son har gjort. Han har sina utmaningar, men är ingen ursäkt." Nu blir det dock mer spekulationer, och det är helt fel väg att gå.

Foto: TT

Annons