Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Retorikexperten om Carl Philips framträdande

20 apr, 2016, 08:43
AvJohanna Lejon
Prins Carl Philip mötte pressen i går kväll. Men hur gick egentligen framträdandet. Så tycker retorikexperten.
Annons
cp och sofia 2

I Aftonbladet Morgon i morse berättade retorikexperten Peter Nitschke om vad han tyckte, i form av expert, om prinsens presskonferens i går.

– Det var ett jättebra framträdande. Han är avspänd, han känns glad, han har ett öppet kroppsspråk. Han väcker mycket välvilja. Det känns som han vill vara där och möta pressen. Han är inte bara där för att han måste, slår Peter fast.

Peter lyfter också upp prinsens hyllning till Sofia.

– Sedan hyllar han ju prinsessan Sofia. Och det hör ju till. Det gör han helt rätt i.

Också dramaturgiskt är talet fint, menar Peter.

– Han har några godbitar: dels den retoriska frågan, det gör att han bygger upp stämningen och får till en dialog med journalisterna. Det är bra, det är det man ofta vill få till. Sedan kommer ju också cliffhangern när han väntar med att avslöja barnets kön.

Om prinsen övat mycket innan är svårt att säga.

– Det är svårt att säga. Men det känns som han har förberett sig, säger Peter Nitschke.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures/IBL

Annons