Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så backar drottning Silvia upp prinsessan Madeleine

28 nov, 2016, 08:48
AvJohanna Lejon
Prinsessan Madeleine fortsätter sitt arbete för utsatta barn. Nu hyllas hon av sin mor, drottning Silvia.
Annons
Silvia-Madeleine-Ibl

I förra veckan var drottning Silvia på plats i Tyskland för att ta emot ännu ett pris för sina insatser för utsatta barn. Priset, Bayerischer Stifterpreis, kommer också med ett stipendium på 25 000 euro, alltså omkring 240 000 svenska kronor.

Drottningen är stolt och glad över priset, skriver Expressen. Hon berättar för tidningen att arbetet för utsatta barn kan vara svårt, många gånger.

– Därför är det klart att ett sådant här pris gör att man känner att det var bra. Att det är viktigt, det man gör. Och att det finns andra som uppskattar det och stöder det, säger hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under besöket i Tyskland valde drottningen dock att rikta strålkastarljuset från sig själv. Istället riktade hon det mot sin dotter, prinsessan Madeleine. Drottningen är mån om att backa upp sin dotter. Inte minst eftersom hon under åren flera gånger påtalat att hon tycker att Madeleine fått mycket obefogad kritik, bland annat har det skrivits att hon inte jobbar tillräckligt mycket.

Annons

– Prinsessan Madeleine är också väldigt aktiv själv, med egna idéer. “Thank You”-kampanjen till exempel, men också “Eyes Wide Open”…, berättade drottningen för Expressen.

Drottningen talade om Madeleine kampanj, som till och med visades på Times Suare.

– Ja, det var fantastiskt! Det är mycket reklam och information på byggnaderna i Times Square. Men plötsligt såg man ett stort, blått, öga som sluter sig – och sedan öppnar sig. Och så stod det “Against sexual childhood abuse.”

Silvia beskriver kampanjen och tankarna bakom den.

– Man ska inte titta bort och låtsas som att man inte har sett, eller inte märkt. Gå och anmäl! Gå till polisen! Säg vad du har sett. Det är prinsessan Madeleines arbete, och det är härligt att se.

Silvia berättar också om att hon och Madeleine har en nära kontakt. Trots att Madeleine i dag bor i London.

– Nu bor hon ju utomlands. Men vi har ändå nära kontakt, förstås. Jag är, som mamma, väldigt glad och stolt över att hon har det här engagemanget.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.

Annons