Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så blir Victoriadagen - allt om kronprinsessans födelsedag

13 jul, 2016, 06:00
AvJohanna Lejon
I morgon är det dags för Victoriadagen, kronprinsessans födelsedag. Men hur kommer allt att gå till? Svensk Damtidning vet.
Annons
VictoriaStella1

I morgon firas kronprinsessan traditionsenligt på Öland. På dagen är det uppvaktning vid slottet på Solliden och på kvällen vankas det konsert på idrottsplatsen i Borgholm. “Firandet inleds på Sollidens slott med att Kungaparet och Kronprinsessparet möter allmänheten cirka kl. 14.00 vid rundeln framför Sollidens slott. Därefter fortsätter födelsdagsfirandet på Borgholms IP kl. 18.30 i närvaro av Kungaparet, Kronprinsessparet, Prinsparet och Prinsessparet. Under firandet på Borgholms IP delar Kronprinsessan ut Victoriastipendiet. I år går stipendiet till ishockeymålvakten Henrik Lundqvist. Henrik Lundqvist får stipendiet för att han “har under en följd av år varit en av New York Rangers största stjärnor. Henrik Lundqvist är den vinstrikaste målvakten i föreningens historia och den målvakt som har spelat flest matcher i Rangers. Inte mindre än fem gånger har han varit nominerad till NHL:s bästa målvakt. Hans framgångar i Tre Kronor har resulterat i ett OS-guld, tre OS- och VM-silver. Dessutom har han varit uttagen i såväl OS, VM och NHL:s All Star Team.” Årets artister är Lisa Miskovsky, Frans Jeppsson Wall, Charlotte Perelli, Loa Falkman, Jon Henrik Fjällgren och Molly Pettersson Hammar. Konferencier är Kalle Moraeus och kapellmästare Johan Landqvist”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons