Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så firade Mary och Frederik bröllopsdagen: "Väldigt trevligt"

15 nov, 2016, 09:44
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har firat sitt kopparbröllop. Så här firade de.
Annons
Mary-Frederik

Under måndagen firade danska kronprinsparet så kallat kopparbröllop. Det är en dansk tradition som markerar att ett par varit gifta i 12 år och sex månader och det är ett tillfälle att blicka tillbaka på åren som gått. Dagen firades stort på danska kungahusets hemsida och officiella Instagram där man under eftermiddagen och kvällen fick se ett tiotal tillbakablickar från bröllopet i Vor Frue Kirke den 14 maj 2004. Men även den närmaste familjen fick chans att gratulera kronprinsparet avslöjar prinsessan Marie.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Självklart! Det gjorde vi i morse, säger hon glatt till Billed-Bladet.

Billed-Bladet frågar om firandet var traditionsenligt, i Danmark är det vanligt att vänner och släktingar överraskar paret på morgonen och att man sedan äter frukost tillsammans för att fira, och Marie nickar instämmande som svar.

– Det tror jag! Jag kan inte alla danska traditioner, men det var mycket, mycket trevligt, säger hon.

Marie.ibl

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons