Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så firar kronprinsessparet Nationaldagen

06 jun, 2016, 13:41
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Välkomna till Sverige! I dag firade kronprinsessan Nationaldagen genom att hälsa nya medborgare välkomna till landet.
Annons
VictoriaDaniel-Ste1

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inledde årets Nationaldagsfirande med genom att, precis som förra året, vara med vid en medborgarskapsceremoni. I år var det Nacka kommun som fick kungligt besök och kring lunchtid anlände ett mycket glatt kronprinsesspar arm i arm.

Victoria och Daniel har i flera år valt att göra just medborgarskapsceremonier till en del av deras Nationaldagsprogram. De har tidigare varit i bland annat Uppsala och Solna kommuner där de personligen hälsat nya medborgare välkomna till Sverige.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dagens ceremoni inleddes med att kronprinsessan höll ett tal och därefter blev det fika och mingel. Bland de inbjudna fanns ett 100-tal Nackabor som under året fått sina svenska medborgarskap.

Victoria-Ste1

Vid 13:30-tiden var ceremonin över för kronprinsessparets del och det satte sig leende i en väntande bil.

– Vi ses senare! sa kronprinsessan glatt till media som väntade.

I kväll fortsätter firandet traditionsenligt på Skansen och därefter är det mottagning på Stockholms slott.

Se fler bilder i bildspelet!

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons