Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så fortsätter Madeleine att stötta drottningen

23 jan, 2017, 18:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Bilderna talar sitt tydliga språk.
Annons
Madeleine-Silvia.Ibl1

Julhelgen gick inte enligt planerna för kungafamiljen. Drottningen drabbades av yrsel och hon och prinsessan Madeleine tillbringade natten mot julafton på Danderyds sjukhus. Efter att ha vilat upp sig mellandagarna reste kungaparet sedan till Schweiz för att vandra i alperna. Där var också prinsessan Madeleine med familj och drottningen fick några underbara dagar tillsammans med “efterrätterna” Leonore och Nicolas.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Att drottningen och Madeleine har en mycket nära relation är känt sedan länge. Madeleine har valt att engagera sig i drottningens organisation Childhood och är nu Silvias förlängda arm ute i världen. Nu när Madeleine och Chris bor två timmar bort med flyget är det också lättare för Madeleine att stötta mamma på andra sätt.

Annons

När kungabarnens faster Birgitta förra veckan firade sin 80-årsdag på Drottningholms slott hade Madeleine tagit flyget hem till Stockholm för att kunna vara med. En dag senare, under fredagen, visade Madeleine återigen att det är familjen och vännerna som betyder mest. Kungaparet skulle då ta avsked av sin nära vän Ulf Dinkelspiel och Madeleine, som är nära vän med Ulf Dinkelspiels svärdotter Ellen, följde med sina föräldrar till Oscarskyrkan där begravningsgudstjänsten höll.

Efteråt var drottningen gripen av stundens allvar, men hon och kungen skulle snabbt iväg till nästa åtaganden – att ta del av förslagen till minnesmärke över Flodvågskatastrofen år 2004. Madeleine kramade om henne och visade ännu en gång sitt stora stöd.

Madeleine-Silvia.Ibl2
Prinsessan Madeleine omfamnade sin mamma efter att vännen Ulf Dinkelspiel förts till sista vilan.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL.

Annons