Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så går prinsessan Sofia i svärmor Silvias fotspår

23 nov, 2016, 07:30
AvJohanna Lejon
Att bli kunglig är en konst! De nya bilderna avslöjar Silvias planer för Sofia – som verkligen anstränger sig för att gå i drottningens fotspår, på alla tänkbara sätt. Hovproffset Kirstine von Blixen-Finecke är lärare och svärmor Silvia är rektor i prinsess-skolan. Nu drillas prinsessan Sofia hårt.
Annons
SilviaSofia2

När Sofia sitter i frisörstolen hos sin vän och hovfrisör Marre Hitti och det är dags för dagens look blir resultatet nästan alltid: stramt med mittbena. Samma frisyr som svärmor Silvia älskade som ung! Den ”petita” figuren delar de också. Och visste du att de är exakt lika långa? 165 centimeter!

Drottningen är känd för sin unika förmåga att få alla att känna sig sedda, och nu jobbar Sofia på att lära sig samma svåra konst. Tittar ni noga så ser ni att hon har börjat nicka bekräftande mot dem hon möter. Hon är 31, Silvia är 72. Det skiljer 41 år och en ocean av kunglig erfarenhet. Men Sofia anstränger sig verkligen för att gå i drottningens fotspår – på många olika sätt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia2

Hennes Philip (som hon alltid kallar sin prins privat) gifte sig av kärlek, och han valde en ”kvinna av folket”, precis som pappa kungen. Och sedan Sofia blev prinsessa har likheterna mellan henne och drottning Silvia bara växt! Häromveckan såg vi dem sida vid sida på slottet när det var möte med flera stora barnrättsorganisationer om hur Sverige ska stötta barn på flykt. Och välgörenhetsengagemanget – som föddes redan när Sofia precis hade träffat prinsen – har blivit en del av hennes vardag som prinsessa. Samtidigt fortsätter arbetet med att göra Sofia kunglig. Hovproffset Kirstine von Blixen-Finecke är lärare i prinsess-skolan och svärmor Silvia är rektor!

Annons

Fast just nu njuter Sofia och Carl Philip framför allt av småbarnslivet ute på Drottningholm. Ja, deras tillvaro påminner mycket om det liv som kungaparet levde när Madeleine var nyfödd 1982, och Silvia drog runt barnvagnen i slottsparken medan Victoria och Carl Philip skuttade bredvid.

Sofia1

Kungaparet flyttade ju till Drottningholm för att barnen skulle få växa upp i lugn och ro och så resonerar även Carl Philip och Sofia. Just nu vill de ha nära till naturen, istället för gångavstånd till storstadsbruset, och dessutom erbjuder det 400 år gamla slottet en helt annan säkerhet än deras förra bostad på Kungliga Djurgården. Faktorer som har blivit alltmer viktiga sedan prins Alexander kom till världen. Dessutom är det ju så praktiskt att ha nära till erfarna trebarnsmamman Silvia när de behöver barnvaktshjälp och babyråd!

Av: Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Stella Pictures, Ibl, Kungahuset.

Annons