Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så här blir ditt liv prinsessan Leonore

27 feb, 2014, 08:44
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
leonore-carl-gustaf-silvia

Under gårdagen fick vi veta att prinsessan Leonore – som här vilar tryggt i drottning Silvias famn  – kommer döpas under försommaren. Här får ni reda på mer fakta.

Efter prinsessans Leonores ankomst på fredagen den 20:e februari var det en stolt och rörd pappa Chris som mötte pressen i New York. Han berättade att hon var lik sin mor och på frågan om namnet log han bara vänligt och sa. – Det får ni snart veta.. Och nu vet vi! Prinsessans namn är Leonore Lilian Maria och hon har tillägnats hertiginnedömet Gotland.

 Läkarintyg

Strax efter att kungen tillkännagav namnet vid kungliga slottet följde en presskonferens i Karl XV-salen där riksmarskalk Svante Lindqvist, överhovmästarinna Alice Trolle-Wachtmeister berättade om vittnesbekräftelsen, dopet och prinsessan Leonores kungliga plikter. Vittnesbekräftelsen, beviset på att prinsessan är den hon är, skedde genom videosamtal och läkarintyg från Presbyterians sjukhus i New York. Något annorlunda jämfört med hur det gick till när lilla Estelle kom till världen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
leonore-hovet-chris

 Tala svenska

Riksmarskalken kunde dessutom meddela att den nya prinsessan kommer döpas under försommaren – i Sverige. Dopet kommer hållas i Slottskyrkan där hennes föräldrar gifte sig och prinsessan döps in i den svenska kyrkan, inte den katolska som Chris tillhör. Enligt successionsordningens bestämmelser ska prinsessan tala felfri svenska, ha en svensk skolgång med en svensk studentexamen och representera riket när hon blivit myndig – för att få ingå i tronföljden. Detta betyder i teorin att prinsessan kommer spendera sina första sex år i USA för att sedan flytta till Sverige när det är dags att börja skolan.

leonore-hovet

Berest tjej

Hennes namn är inte helt ovanligt, varken i det kungliga Europa eller i Stockholms innerstad. Och vi kan väl inte annat än vara säkra på att det kommer bli en berest tjej men två medborgarskap, precis som pappa. Hon kommer även ha nytta av att Leonore låter vackert på både spanska, svenska och engelska!

Av: Ellen Myrgård

Foto: Prinsessan Madeleine/Chris O’Neill/Kungahuset.se

Här kan ni se en film från gårdagen:

httpv://vimeo.com/87676420

Annons