Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Guide: Så firar du den kungliga födelsedagen

30 apr, 2018, 07:00
Kung Carl Gustaf på sin födelsedag på slottet med famnen full av blommor.
Kungens firande vill aldrig ta slut! I torsdags slog han nytt rekord på tronen och idag fyller han 72. Vi vet hur och var du kan gratulera honom.
Annons

Blommor, barn och glad musik. Idag på Valborgsmässoafton fyller kungen 72 år och han firas traditionsenligt på Stockholms slott. Firandet drar igång på Yttre borggården klockan 11.15. Förhoppningsvis kommer vi att få se flera av barnbarnen vinka till sin morfar och farfar från Ordenssalarnas fönster.

Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle i ett fönster på Stockholms slott. De vinkar.

Kommer alla sju barnbarnen blir det trångt, men extra roligt.

– Vilka som är med får bli en överraskning! säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons
Kungen firar sin födelsedag på borggården på Stockholms slott.

Marinens och Arméns musikkårer inleder firandet och sedan kommer kungen ut från Västra valvet klockan 11.45. En kvart senare är det dags för födelsedagssaluten från Skeppsholmen, det blir 21 salutskott.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer: Så blir vädret på din dag, kungen!

Två barn gratulerar kungen på födelsedagen..

Som vanligt kommer alla barn som vill att kunna gratulera kungen, det är alltid en av dagens höjdpunkter när de köar med sina blommor.

Annons

Och vill du skriva en personlig gratulationshälsning till födelsedagsbarnet så kommer det att finnas listor framlagda i slottets paradrum Rikssalen mellan klockan 13.00 och klockan 16.00. Det är ingång genom Södra valvet.

Hovets skiss över firandet. Här kan du se var du kan stå.

Läs mer: Grattis kungen! 44 år och 223 dagar på tronen – det är nytt rekord!

Svensk Damtidning är självklart på plats och från klockan 11.00 kommer vi att direktrapportera från firandet här på webben, minut för minut. Du kommer att få hänga med i allt som händer och se alla de bästa bilderna. Missa inte det!

Läs mer: Kungens okända sidor – och 17 bilder som du aldrig sett!

Annons