Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så hedrar Carl Philip prins Bertils och Lilians minne

09 nov, 2016, 13:16
AvJohanna Lejon
Prins Bertil och prins Carl Philip stod nära varandra. Nu väljer Carl Philip att hedra sin gammelfarbrors minne. Vi vet hur.
Annons
Prince Carl Philip and Princess Sofia`s official visit to Varmland

Prins Bertil och prins Carl Philip är lika på en rad sätt. De är idrottsintresserade, motorintresserade och de fick båda två kämpa hårt för den de älskar. Bertil för sin Lilian och Carl Philip för sin Sofia. Carl Philip och Bertil stod varandra nära i alla år och när Bertil dog var det självklart att testamentera Villa Solbacken till prins Carl Philip.

Just nu renoveras den vackra villan på Djurgården och redan i vår är det tänkt att prins Carl Philip, Sofia och lille Alexander ska flytta in. Huset betyder, förstås, mycket för prins Carl Philip. Renoveringen sker varsamt för att hedra prins Bertils och prinsessan Lilians minne.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det är inte bara genom restaureringen av Solbacken som Carl Philip hedrar sin gammelfarbrors minne. Om ganska precis en månad, den 5 december, ska prinsen dela ut ett alldeles speciellt pris, i Bertil och Lilians ära. Då, i december, är det nämligen dags för Stipendieutdelning i Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse. Det hela sker på Kungliga slottet och prins Carl Philip är alltså den som ska dela ut priset.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons