Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så lika är Meghan Markle och prinsessan Sofia - hela listan

15 nov, 2016, 07:00
AvJohanna Lejon
Meghan Markle och prins Harry är ett par. Nu rustar Storbritannien för bröllop. Och nog påminner parets kärlekshistoria en hel del om prinsessan Sofias och prins Carl Philip?
Annons
sofia-bastad-ibl-700x476

I förra veckan bekräftade det brittiska hovet att prins Harry och skådespelerskan Meghan Markle är ett par. Sex år tidigare, i juli 2010, bekräftade det svenska hovet att prins Carl Philip hade mött sin stora kärlek, i dalkullan Sofia Hellqvist. Svensk Damtidning har listat fem punkter där de två relationerna är lika som bär.

1. Parets relationer erkändes av de båda hoven, det brittiska och det svenska, i förbifarten. I pressmeddelandet som skickades ut från brittiska hove i förra veckan nämndes ordet “flickvän” som om det skrivits dit av misstag. Likadant var det 2010, då hovets dåvarande informationschef Nina Eldh gjorde detta uttalande, i samband med att lättklädda bilder av Sofia läckt ut till utländska sajter.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är beklagligt att exploatera en ung kvinnas tidigare liv och utnyttja att hon har en relation med prinsen.

Meghan.Markle.ibl

Konstaterandet att prinsen och Sofia hade en “relation” gjordes liksom i förbifarten, precis som i fallet med Harry och Meghan.

2. Prins Carl Philip var en av Europas mest eftertraktade ungkarlar då han och Sofia möttes 2009. Likadant var det med prins Harry, då han och Meghan blev ett par i år.

3. Både Meghan och Sofia har varit otroligt utsatta på nätet efter att romanserna med deras prinsar har blivit kända. Harry gick själv ut i ett pressmeddelande och vädjade till pressen och andra att lämna Meghan i fred. Carl Philip har inte gjort något liknande men efter förlovningen har både han och Sofia talat om vilken svår och utsatt tid det var, för dem båda, efter att romansen blivit känd.

Annons
sofia

4. Sofia och Meghan har båda ganska ovanliga bakgrunder, för att gifta sig med prinsar. Meghan är en frånskild, amerikansk skådis och Sofia har, som bekant, medverkat i en dokusåpa samt blivit korad till Miss Slitz.

5. Förutom att de är oerhört vackra och omtyckta delar också Meghan och Sofia intresset för välgörenhet. En oerhörd fin och beundranvärd egenskap, särskilt om man ska gifta sig kungligt.

Meghan-Markle-Ste

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons