Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så mycket gick hovet back på prinsbröllopet

11 maj, 2016, 05:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Bröllopet mellan Carl Philip och Sofia fick hovet att gå med förlust. En ny redovisning visar med hur mycket.
Annons
brollop ste

Carl Philip och Sofias blomstrande junibröllop blev en dyr historia och fick hovet att gå med förlust. Det rapporterar nu Dagens Nyheter. Det var den 13 juni 2015 som prinsparet sa ja till varandra inför en fullsatt Slottskyrka. Och som alla vet blir det alltid lite extra pompa och ståt när det kommer till kungliga vigslar. Dagens Nyheter skriver att hovstaten, som fogar över kungafamiljens ekonomi, redovisade en förlust på 1,2 miljoner enligt årsredovisningen för 2015. En stor nedgång om man jämför med året innan då hovstaten istället redovisade ett överskott på 2,1 miljoner.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons