Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så påverkas Madeleine och Chris av Brexit

29 mar, 2017, 16:30
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Alla som bor i England påverkas - på ett eller annat sätt.
Annons

Idag inleddes den formella processen för Storbritanniens utträde ur EU. Och trots att Madeleine har en prinsesstitel och Chris ett brittisk medborgarskap så kommer de också att märka av Brexit. Madeleine reser ju till exempel mellan Stockholm och London på en regelbunden basis och Chris har ju flera affärskontakter runt om i Europa. Men att prinsessan skulle behöva flytta har aldrig varit på tapeten eftersom hon och Chris, som ju är engelsman, är gifta.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dessutom kommer svenska företag få svårare att etablera sig i England vilket i framtiden kan komma att påverka den svenska prinsessan. Hon har börjat göra fler offentliga framträdanden i London och en naturlig fortsättning hade ju varit att besöka svenska företag och entreprenörer i sin nya hemstad. Ett arbetssätt som kan kompliceras en aning.

Den 23 juni 2016 var det folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU och i samband med den berättade Chris vad han tycker om Brexit.

– Såklart England inte ska lämna. Jag tror att nej-sidan vann för att de som är missnöjda gick och röstade. Hade fler som vill stanna gått till vallokalerna hade det sett annorlunda. Men det som sker nu är inte bra, sa Chris till Expressen.

 

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

 

Annons