Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så planerar Sofia och Carl Philip att skydda Alexander i framtiden

01 feb, 2017, 16:50
author Margareta
Margareta
De kungliga föräldrarna har redan en plan.
Annons
Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Augusti 2016.

I en ny intervju i den egenstartade podden Jakten på likes berättar prins Carl Philip och prinsessan Sofia öppet om det näthat de känt genom åren. Och de avslöjar även att de redan nu har talat om hur de ska skydda prins Alexander när han blir stor nog att kunna läsa vad som skrivs om honom på internet och sociala medier.

– Jag tror att det är ganska naturligt som förälder i dag att man diskuterar även i kompisgänget hur man ska göra med sina barn, och många är rädda för den här världen och säger att de kommer att förbjuda allt, berättar Sofia och fortsätter:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi har under det här året då vi har jobbat väldigt hårt med just näthatsfrågan förstått att förbjuda inte är rätt väg att gå. Så vi har diskuterat mycket om att prata med honom mer om hur man generellt agerar mot andra medmänniskor och hur man är en bra kompis och hur man stöttar andra som är utsatta. Och det tror vi kommer ge effekt på hans nätanvändande. Att han förhoppningsvis är en bra person på nätet, säger prinsessan.

Annons

Sofia berättar att hon stängde ner sin egen privata Facebooksida efter allt näthat under parets första tid tillsammans. Däremot kommer hon att låta prins Alexander finnas på de sociala medier han vill.

– Absolut jag tror att det kommer vara en viktig del av hans liv. Att få vara en del av sociala medier. Så det kommer han absolut få vara det om han önskar, säger Sofia i intervjun.

Även prins Carl Philip har tänkt mycket på Alexanders framtid på sociala medier.

– Ska vi låta honom vara utanför den världen? Det är väl bättre att han är med, så står vi som föräldrar bredvid och kan stötta och tipsa, lägger prins Carl Philip till.

Av Margareta Gotthardsson

Foto Kungahuset.se

 

Annons