Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så stöttar kungen Silvia i hjärteprojektet

03 maj, 2017, 12:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Fint av honom att ställa upp.
Annons

Nästa vecka går en av Silvas högsta drömmar i uppfyllelse. Lördagen, den 13 maj, invigs nämligen Silvia-bo, som är helt nytt koncept där demenssjuka ska kunna bo tillsammans med sin familjer i en egen lägenhet med närhet till den dagliga verksamheten på Silviahemmet. När det kommer till kunglig representation ute på Silviahemmet så brukar drottningen gå dit ensam. Men den här gången följer kungen med för att stötta sin hustru.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Till en början rör det sig om två hus med fyra lägenheter i varje men i framtiden är tanken att alla som drabbats av demens ska kunna söka bostad via Silvia-bo. Projektet backas dessutom upp av miljardären Ingvar Kamprad. Husen ska nämligen byggas i samarbete med Skanska och Ikea. Både Kamprad och Wilhelmina Hoffman, som är rektor och verksamhetschef för Silviahemmet, är väldigt imponerade av drottningens arbete.

– Hon är oerhört drivande i demensfrågan och när vi möter folk inom demenssammanhang internationellt är de avundsjuka på oss för att vi har en drottning som kan bistå med så mycket, har Wilhelmina sagt till Svensk Damtidning.

Foto: Stella Pictures

Annons