Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så var det förra gången - när Estelle föddes...

02 feb, 2016, 13:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
estelle-hovet

Snart är det dags för en ny liten baby Bernadotte att komma till världen. Men hur gick det till förra gången? Svensk Damtidning minns Estelles födsel.

Den 23 februari 2012 klockan 00:30 på natten anlände kronprinsessan Victoria och prins Daniel till förlossningsavdelningen på Karolinska sjukhuset i Solna i en av hovets svarta bilar. Fyra timmar senare, klockan 04:26, såg Sveriges nya lilla prinsessa, Estelle, dagens ljus. Victoria och Daniel var oerhört nöjda med förlossningen på Karolinska. Så pass nöjda att de faktiskt bjöd hela förlossningsteamet, med överläkare Lennart Nordström i spetsen, på prinsessan Estelles dop några månader senare.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria-daniel-estelle-hov

På Karolinska var kronprinsessan och Daniel bestämda med att de skulle behandlas precis som vilket annat par som helst. Karolinskas förlossningsavdelning består av två korridorer och elva rum. Kronprinsessparet hade ett av rummen i slutet av ena korridoren. Efter förlossningens dukades den vanliga förlossningsbrickan upp, bestående av frallor med ost, gurka och tomat, juice och kaffe eller te – och en chokladboll till efterrätt. Bara timmar senare, vid klockan 13, lämnade den nya lilla familjen Karolinska och begav sig till Haga Slott. Den nya prinsessan var inbäddad i ett täcke och bar en vit mössa på huvudet.

Vi förlöste Estelle!

• Läkaren Lennart Nordström.

• Undersköterskan Marianne Almén.

• Barnmorskan Cecilia Lind.

• Barnläkaren Mikael Nordman.

Av Johanna Lerjon

Foto Kungahuset.se

Annons