Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så visar Victoria sitt stora engagemang för miljön

19 apr, 2017, 18:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Så genomtänkt!
Annons

Kronprinsessan Victoria är just nu i Japan där hon ska ägna sig åt hållbarhets- och miljöfrågor. Som vi tidigare skrivit lever kronprinsessan verkligen som hon lär, och under besökets andra dag kom hon iklädd en vintageklänning från 1980 som tidigare burits av drottning Silvia. En tydlig vink till vikten av en hållbar modeindustri.

Men det tjusiga återbruket är inte Victorias enda sätt att med sina kläder visa sitt engagemang i miljöfrågan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under tisdagen var hon inbjuden till kejsare Akhito och kejsarinnan Michiko på lunch. Även denna gång bar Victoria en klänning vi sett förut, den rosa Elie Saab-kreation som hon bar under prins Alexanders dop, och i håret satt en brosch. Broschen kommer från H&M:s designsamarbetet med franska Lanvin och även denna kan tolkas som ett statement.

Annons

På grund av det intensiva schemat har kronprinsessan tvingats lämna återbud till det stora lanseringsparty för H&M:s nya Concious Exclusive-kollektion, som består av består av finare fest plagg gjorda av helt eller delvis återvunna material, och går alltså helt i linje med kronprinsessans arbete kring hållbarhet. Men genom att bära broschen, som är utformad som en rosa blomma, uppmärksammade hon det svenska modeinitiativet på sitt alldeles egna sätt.

Ni missar väl inte att följa oss på Instagram? Där rapporterar vår reporter Ellen Myrgård Lindén från kronprinsessans resa i Japan.

Foto: TT, Stella Pictures.

 

 

Annons