Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Salut i lederhosen - Daniel och Victoria hyllades i Tyskland

25 maj, 2011, 10:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Under hela den första dagen i München togs kronprinsessparet emot som rockstjärnor. Men trots en gassande sol som vägrade ge med sig, horder av skrikande fotografer och gigantiska publiksamlingar höll sig paret lika lugna och proffsiga som alltid.

Annons

Men schemat var tufft. Ett samtal om innovationer och forskning, hela tre signaturer var i tre gästböcker, mängder av möten med barn och leende efter leende mot smattrande kameror.

Integrationsprojekt

Det var inte konstigt att prins Daniel såg lite trött ut när paret skulle besöka ett integrationsprojekt för ungdomar under tisdagseftermiddagen.

Street dance

Hans korslagda armarna virades däremot snabbt upp när ungdomarna bjöd på Street dance och ett par snygga fotbollstrick. Prinsen fick åskådarna att klappa i takt och både han och kronprinsessan Victoria rörde sig till musiken.

Annons

– Woho! ropade prins Daniel som snabbt blev på glatt humör igen.

Fart i benen

Därefter var det prinsens tur att bevisa att han har fart kvar i sina ben. Han blev utmanad av ungdomarna att sätta en straff på gruppens duktiga målvakt, och antog utmaningen.

Räddade straff

Taggad till tusen laddade prins Daniel sitt fotbollsben, hälsade snabbt på den unga målvakten och försökte sedan finta bort sin motståndare. Men prinsfintar rådde inte på den unga killen, som stolt räddade straffen.

Annons

Kvällen avslutades med en middag anordnad av Bayerns ställföreträdande regeringschef Martin Zeil. När kronprinsessparet anlände till toner av traditionell trombonmusik tystnade publikhavet under en halv sekund för att sedan bryta ut i vrål.

Skytteklubb sköt salut

Skytteklubben sköt salut med speciella pistoler och överallt stod män helt avslappnat iförda sina lederhosen, som om de korta lädershortsen var vilket vardagligt plagg som helst.

Rockstjärnestatus

Men snyggast var som vanligt vår kronprinsessa. Victorias uppenbarelse i en gråsvart klänning, grå pumps och håret uppsatt i en vacker knut gjorde succé, och parets rockstjärnestatus ökade om möjligt ännu mer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Margareta Heed

Foto: Patrik Österberg

Läs även:

Victorias och Daniels varma välkomnande i München››

Victoria och Daniel besöker Tyskland››

Kronprinsessan Victorias rosa klänning – en favorit i repris››

Annons