Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sanningen bakom nya bilden på Chris O'Neill i New York

26 aug, 2024, 04:00
Chris O'Neill
TT
Chris O'Neill på plats i New York? Här är sanningen.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill genomförde under sommaren äntligen flytten till Stockholm. Som vi har väntat!

Men en flytt är en stor omställning – och extra stor om man dessutom byter land. Madeleine och Chris har levt i USA i flera år, vant sig vid amerikanska vanor och seder. Det är därför inte alltför märkligt om de drabbas av lite hemlängtan då och då.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Chris O'Neill tillbaka i New York?

Tack och lov finns hjälp att få.

Tidigare har Svensk Dam publicerat bilder från prinsessparets besök på nöjesfältet Gröna Lund. Madeleine och Chris står där jämte varandra, i vardagsklädsel, och ser ut att ha en allmänt skön sommardag.

Annons
Chris O'Neill
Chris fick återvända till New York – eller? TT

Men det var en detalj som gäckade oss. Varför står Madeleine och Chris vid en brevlåda med amerikansk text?

Efter lite research stod svaret klart. Madeleine och Chris stod i den nybyggda delen av Gröna Lund, den som är designad som ett New York-kvarter från tidigt 1900-tal.

"Idag står äntligen de nya tivolimiljöerna klara, som i både detaljrikedom och känsla efterliknar ett New York från 1900-talets början. Och inget har lämnats åt slumpen. Bland tegelstensfasaderna hittar man allt ifrån äkta importerade amerikanska brandposter och exakta kopior av det ikoniska hotellet Waldorf Astorias lyktor, till en replika av The Brazen Tavern i New York. På marken vid det nya matområdet Little Italy kan den uppmärksamme besökaren upptäcka en blandning av järnvägsspår och asfalt vid en klassik vändskiva, som användes förr i tiden för att rotera tåg. Mitt i den karaktäristiska New York-arkitekturen finner man också nyplanterade träd som pelarasp, tanzbaum, hemlock och kärrek", kan man läsa i ett pressmeddelande från Gröna Lund.

Annons

Man kan bara anta vilka nostalgiska känslor som väcktes i både Madeleine och Chris när de fick känna sig som "hemma" igen!

Annons