Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se bilden – prinsessan Sofia i sneakers och sommarklänning

25 maj, 2018, 17:00
AvAnnaClara von Hofsten
Coola, moderna prinsessan Sofia är en frisk fläkt och en stor tillgång i kungafamiljen. Med sitt naturliga sätt och glada leende skapar hon en fin kontakt med alla hon möter – och hon trivs lika bra i tiara som i sneakers!
Annons

Prinsessan Sofia må vara uppväxt i den lilla byn Älvdalen – men hon brinner för förortens barn. Hennes hjärtebarn, Project Playground, handlade ju om att hjälpa ungdomar i Sydafrikas kåkstäder till en meningsfull fritid. Och i rollen som prinsessa ser vi ofta Sofia tillsammans med prins Carl Philip i olika sammanhang som handlar om utsatta ungdomar– det må vara dyslexi, mobbing eller dödsskjutningarna i förorten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För någon vecka sedan såg prinsparet teaterföreställningen Klipp han av Teater Fryshuset i samarbete med Dramaten. Föreställningen tar upp det våld som drabbar unga i utsatta områden. Efter föreställningen hälsade Carl Philip och Sofia på skådespelarna, avslappnat klädda i pikétröja respektive sommarklänning – och bägge med sneakers på fötterna!

Annons

För drygt ett år sedan invigde prinsparet Fryshuset i Stockholmsförorten Husby. Ungdomarna där lever förstås i en verklighet långt ifrån prinsparets, men Sofia lyckades snabbt etablera en kontakt. Hon drog till och med på sig ett par boxhandskar och gick en rond, till ungdomarnas – och hennes egen – förtjusning.

På Fryshuset i Husby tog Sofia på sig boxhandskarna och gick en rond
På Fryshuset i Husby tog Sofia på sig boxhandskarna och gick en rond!

Det har gått tre år sedan prinsparets fantastiska försommarbröllop, och vi kan konstatera att Sofia verkligen har funnit sin roll som prinsessa. Hon har bidragit till en modernisering av kungafamiljen och även påverkat Carl Philip positivt. Den förut lite blyge och tillbakadragne prinsen har vid sin hustrus sida blommat ut och känns i dag betydligt mer bekväm och avslappnad i sin roll.

Prinsparets nyligen öppnade Instagramkonto är förstås också ett led i den nya öppenheten och moderniseringen. Där delar Carl Philip och Sofia generöst med sig av sin vardag och sitt viktiga arbete. Och deras starka och äkta engagemang i frågorna de valt att driva går inte att ta miste på.

Sofia är helt enkelt en prinsessa i tiden!

Läs mer: Carl Philip och Sofia visar upp 82 nya bilder på Instagram – se dem här!

Foto: Stella Pictures

Annons