Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se bilderna från drottningens resa till Abu Dhabi

22 nov, 2016, 10:41
AvJohanna Lejon
Söndagen den 20 och måndagen den 21 november var drottning Silvia på plats i Abu Dhabi för att delta i konferensen Fatima bint Mubarak Motherhood and Childhood Forum.
Annons
Silvia1

Drottning var i Abu Dhabi för att delta i konferensen “Fatima bint Mubarak Motherhood and Childhood Forum”. Konferensen handlade om hur barns kreativitet och förmåga till innovation kan uppmuntras och stärkas av bland annat föräldrar och skola.

“Vid konferensen deltog kring 200 nationella och internationella forskare, experter, representanter från olika organisationer som till exempel FN”, skriver Kungahuset på sin sajt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia2

Drottningen höll ett inledningstal där hon lyfte utbildning som ett centralt ämne för konferensen då utbildning utgör ett hoppingivande, kraftfullt verktyg för positiv förändring och kan bidra till att onda cirklar av fattigdom och diskriminering bryts.

Annons

“Drottningen talade också kring World Childhood Foundations vision om att alla barn ska ha en trygg och lycklig barndom. Att barnets omedelbara omgivning: familjen och samhället i stort måste vara en integrerad del av en hållbar lösning, men att föräldraskapet är nyckeln. Drottningen berättade om projekt runt om i världen som World Childhood Foundation stödjer och som syftar till att stärka mödrar, fäder eller andra vårdnadshavare”, skriver hovet.

Silvia3

Av: Johanna Lejon.

Foto: Kungahuset, Stella Pictures.

Annons