Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se bilderna! Kungaparet har inlett sin Solliden-sommar

16 maj, 2017, 13:30
Annons

Kungafamiljens ölandssommar har startat! Under årets första riktigt varma majdag invigde kungen den nya utställningen i paviljongen intill Sollidens slott. Den har temat “Kunglig taffel” och är ett måste för dig som älskar vackra middagsbord. Nu får alla chansen att på nära håll se precis hur det ser ut när kungaparet dukar till fest!

Kungen och drottningen har öppnat dörrarna till sina privata skåp och visar allt från vardagsporslinet som de använder på Solliden till sin nyaste paradservis. Den kommer från Gustavsbergs Porslinsfabrik och var en mycket uppskattad present till kungen när han fyllde 70.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ja, den är jättebra! Dessutom är den stabil och bra att ha med sig när vi är ute och reser i Europa.

Kungen berättade också för Svensk Damtidning att han alltid varit fascinerad av sin anfader Karl XIV Johans avspända kvällsdinéer för två. Och att han är glad att kunna visa upp den fantastiska dukningen från prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopsmiddag på Stockholms slott för snart två år sedan.

Den skapades av hovfloristen och slottsmästaren Claes Carlsson som självklart fanns med på Solliden. Kungaparet hade också bjudit in alla sina ölandsvänner och efter invigningen blev det mingel vid Sollidens trivsamma servering Kaffetorpet.

 

Foto: Christian Örnberg

Annons