Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se Carl Philips och Sofias bröllopsdukning på nära håll

24 apr, 2017, 13:14
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Vi vet var du kan se den unika utställningen!
Annons

Den kungliga taffeln, vilket är ett annat ord för statsmiddag, har traditioner som går tillbaka till 1800-talet. Det finns ett helt regelverk kring hur silverbestick, kandelabrar och blomsterarrangemang ska placeras för att följa etiketten. Nu har Solliden slott tagit fasta på svenska folkets stora intresse kring de kungliga måltiderna och i sommar visas därför den nya utställningen “Kunglig Taffel” i Sollidenpaviljongen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Besökarna kommer att få ett smakprov på ett antal dukningar från sent 1800-tal fram till Carl Philips och Sofias bröllopsmiddag, i Vita havet, år 2015. Det här är första gången som det anrika porslinet och de speciella servettbrytningarna visas upp på nära håll.

– Vi ser fram emot att kunna visa upp fantastiska dukningar från Stockholms slott här på Öland, säger Anna Schibli som är verksamhetchef på Solliden slott.

Kungens kuvert vid representationsmiddag, så som det ser ut i Karl XI:s galleri på Stockholms slott, och som kommer dukas upp i Sollidenpaviljongen.

 

Foto: Stella Pictures, Facebook

Annons