Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se filmen när prins Daniel gör grodhopp med barnen

01 jun, 2018, 20:00
author
Prins Daniel pratar med elever på en skola
Vilken aktivitet prins Daniel! Det har varit full fart med kungligt födelsedagsfirande i Danmark, när kronprins Frederik fyllde 50. Dessutom såg Daniel till att få eleverna på Bäckahagens skola att röra på påkarna. Lite pokerspel har han hunnit med också!
Annons

Stillasittande är inget för aktive prins Daniel. Han har som sin mission att få dagens barn och ungdomar att röra på sig mera. Onsdagen den 30 maj besökte prins Daniel Bäckahagens skola i Bandhagen.

Prins Daniel besökte en skola.

Bäckahagens skola arbetar aktivt med att öka rörelse och idrott för eleverna på skolan. Skolan arbetar utifrån “Hjärna/Rörelse”-konceptet som bland annat innebär rörelsepauser, “brain breaks” och organiserade rastaktiviteter. Genom satsningen har elevernas resultaten ökat i alla skolämnen, de har bättre motorik och simkunnigheten har ökat i samtliga årskurser.

Annons
Prins Daniel besökte en skola.

Prins Daniel såg till att få i gång barnen ordentligt. Här kan ni se hur han gick till väga. Stämningen var på topp i klassrummet. Se hovets film!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Veckan innan hade prins Daniel ett annat engagemang. Torsdagen den 24 maj närvarade han vid en middag tillsammans med nätverket Pokerface. Nätverkets huvudsyfte är att främja kvinnligt företagande och kvinnors möjlighet att göra karriär i näringslivet. Man träffas regelbundet för gemensamma aktiviteter, till exempel pokerturneringar.

Prins Daniel framför Haga slott.

I Pokerface-nätverket ingår framförallt kvinnor som har grundat minst ett företag, alternativt är eller har varit verkställande direktör i ett mellanstort eller stort bolag, skriver hovet på sin hemsida.

Annons

Så har han flugit ned till Skåne också. Torsdagen den 31 maj i egenskap av initiativtagare till Prins Daniels Fellowship var det dags att besöka universitetsstaden Lund, för att prata entreprenörskap med studenter vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet samt elever vid Katedralskolan.

Dagen inleddes på Katedralskolan med en aulaföreläsning där prinsen och entreprenörerna Niklas Adalberth från Norrsken, Lisa Lindström från Doberman samt kronprinsessparets goda vän Estelle Bodén från Elk Entertainment, berättade om sina erfarenheter. Därefter fick elever tillfälle att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på representationsmiddag.

Det var en något trött prins som åter i Stockholm svidade om för att gå på slottsmiddag. Här ser vi honom eskortera sin hustru, kronprinsessan Victoria, till middagen i Karl XI:s galleri på kvällen.

Läs mer: Exklusiva bilder! Victoria och Daniel på societetsbröllop

Foto: Stella, IBL

Annons