Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se härligaste bilderna på Victoria, Daniel och barnen i Hagaparken

17 sep, 2018, 20:00
author
Pappa Daniel höll i pistolen och brände av ett skott som ekade över kungliga Hagaparken. Estelle höll för öronen och lille Oscar kikade försiktigt fram bakom en uråldrig tall och undrade vad som egentligen försegick. Dagen då Generation Pep-aktiviteterna gick av stapeln blev minnesvärd för både stora och små. Roligt att Victoria var med och spred glans. Här kan ni se de härliga bilderna!
Annons

Generation Pep-dagen i Hagaparken i Stockholm blev precis så solig och varm, som man hoppats på. Kronprinsessan Victoria pussade stolt sin dotter, som deltog i loppet. Förutom att springa runt Haga fick barnen på plats prova på olika aktiviteter och idrotter.

Kronprinsessan Victoria pussar Estelle i Hagaparken.

Det bjöds dessutom på dans med Bolibompadraken, som gästade scenen tillsammans med den tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft.

Carolina Kluft i Hagaparken.

Hon är också engagerad i Generation Pep. Kronprinsessparets stiftelse anordnar dagen tillsammans med AIK Friidrott, Solna stad och Djurgårdsförvaltningen – Kungliga Hovstaterna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria i Hagaparken.

Hela familjen Bernadotte fick spring i benen, vilket vi redan skrivit om. Se Svensk Damtidnings Helena Wiklunds fina rapport här. Generation Pep-dagen är en årlig händelse som ska få barn och unga att röra sig mer och få in motion i vardagsrutinen. Eventet är ett initiativ från kronprinsessparet.

– Vi ser att barn blir allt mer stillasittande. Vi rör oss för lite och sitter för mycket. Det här är en stor och viktig fråga, sa prinsen.

Läs mer: Vi avslöjar! Estelles skola rustar upp – föräldrarna skänker tennisbana

Prinsessan Estelle sprang prins Daniels lopp i Hagaparken.

Alla fick medalj. Prinsessan Estelle sprang så gruset yrde. Hon bar hästsvans, precis som sin mamma, och den guppade upp och ned när hon rusade fram genom de välbekanta alléerna i den fina parken.

Annons
Prins Daniel i Hagaparken.

När pappa Daniel sköt startskottet höll hon och många andra barn för öronen. Knallskottet hördes över den kungliga parken, där ju Hagaslott är beläget.

Läs mer: Se bilderna! Victorias härliga söndag med barnen

Prinsessan Estelle håller för öronen i Hagaparken.

Hagaparken är en engelskinspirerad park i Solna kommun, som anlades på initiativ av Gustav III. Den ligger vid Brunnsvikens västra strand och sträcker sig från Stallmästaregården i söder till Frösundavik i norr. I parken finns i dag en rad olika paviljonger och tempel som till exempel Turkiska kiosken, Koppartälten, Kinesiska paviljongen och Ekotemplet. Där finns även Haga slott samt grunden till ett aldrig färdigbyggt lustslott kallat Stora Haga slottsruin.

Annons
Prins Oscar tittar på loppet i Hagaparken.

Prins Oscar är ännu lite liten för att vara med och springa loppet. Men han tittade nyfiket på allt som skedde. Det var verkligen en hel del som hände den här dagen. Det var 1 500 barn mellan 6–12 år som hade anmält sig. På gräsytorna nedanför Koppartälten erbjöd idrottsföreningar i Stockholm prova-på-idrott.

Prinsessan Estelle åker skateboard i Hagaparken.

Oj, en tronföljare på hjul! Iförd hjälm och stöttande person kunde prinsessan Estelle balansera perfekt på scateboarden. Lite läskigt var det allt, men Estelle verkar vara en mycket aktiv och kapabel flicka. Modig också. det kan ju göra rejält ont att slå sig när man inte är van.

Annons
Prinsessan Estelle åker skateboard i Hagaparken.

Läs mer: Meghan lanserar ny kokbok

Foto: IBL

 

Annons