Se historien bakom tvillingarnas doptårta
Albert och Charlenes tvillingar var för små att själva smaka den maffiga doptårtan, men tårtan var verkligen furstlig…
I helgen döptes furst Alberts och Charlenes barn prins Jaques och prinsessan Gabriella. Efter dopet väntade en sen lunch för fursteparet och alla gäster. Där bjöds det på en pampig doptårta.
Tårtan gjorde under ledning av stjärnkonditorn Roger Mullot som driver tjusiga Maison Mullot i Monte Carlo. Det var hans far Victor Mullot som grundade företaget och som 1956 fick hedersuppdraget att göra furst Rainiers och Grace Kellys bröllopstårta. Roger Mullot fick i sin tur förtroendet att skapa fursteparets gigantiska bröllopstårta som serverades efter den glamourösa vigseln i juli 2011. Den vägde nästan 50 kilo och tog sammanlagt 250 timmar att baka. Kronan på verket var 79 marsipanrosor som lystes upp med led-lampor.
Jacques och Gabriellas doptårta blev en något enklare anrättning. Tårtan gick i vitt, babyblått och ljustrosa och dekorerades med nallebjörnar och orkidéer i vit sockerpasta. Högst upp kröntes den av tvillingarnas nya monogram. Ni kan själva se historien bakom tårtan i filmen här nedan. Filmen som kommer från Monaco-hovets egen Youtube-kanal är på franska.
Vill ni höra mer om dopyran och Svensk Damtidnings möte med fursteparet kan ni höra om i vår podcast Pod Royal som spelades in i Monaco. Lyssna här eller i Itunes.
Av Liv Sander
Foto: Hovet i Monaco och Stella Pictures
httpv://www.youtube.com/watch?v=-KgMbn0-3iY
Se en film från själva dopet här:
httpv://www.youtube.com/watch?v=1wmIPnVSg9o