Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Se när drottningen och Sofia jobbar ihop - nya bilder

26 okt, 2016, 11:50
AvJohanna Lejon
I går jobbade prinsessan Sofia och drottning Silvia ihop igen. Se de fina bilderna från arbetsdagen.
Annons
Sofia1

I går, tisdag, höll drottningen och prinsessan Sofia ett möte med Barnombudsmannen och de stora barnrättsorganisationerna på Kungliga slottet. “Sammankomsten var en uppföljning av den workshop, om insatser för att hjälpa nyanlända barn och ungdomar, som Drottningen bjöd in till i våras”, skriver Kungahuset.

Inbjudna var, bland annat, representanter från: Barnombudsmannen, BRIS, Care about the Children, Ecpat, Ensamkommandes förbund, Mentor Sverige, Plan International Sverige, Rädda Barnen, Scouterna, SOS Barnbyar och UNICEF.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia2

“När alla organisationer återigen samlades på Slottet inledde BO med att redogöra för myndighetens arbete under det senaste året. Man hade bland annat träffat många hundra ensamkommande barn och intervjuat dessa. Intervjuerna har resulterat i rapporten ”Barn på flykt – barns och ungas röster om mottagandet av ensamkommande”. BO berättade vidare att om de utmaningar som ensamkommande barn och unga möter och hur många lider av psykisk ohälsa”, skriver Kungahuset.

Annons

Efter det gavs ordet vidare till de olika organisationerna och därefter följde gruppdiskussioner innan drottningen avslutade dagen med ett tal.

Drottningen konstaterade: ”organisationerna inte kan göra allt på egen hand, men tillsammans kan vi åstadkomma så mycket”.

Sofia3

Av: Johanna Lejon.

Foto: Kungahuset.

Annons