Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sensationella uppgifter: Prins Henrik byter titel

14 apr, 2016, 15:06
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Henrik av Danmark har redan gått i pension. Nu vill han inte längre vara prinsgemål.
Annons
Prins-Henrik-Ste2

Drottning Margrethes man Henrik har alltid titulerats prinsgemålen. Det är en titel han många gånger uttryckt missnöje med eftersom den antyder att han har en lägre ställning än sin hustru drottningen och sonen Frederik som är kronprins.

Nu kommer nya sensationella uppgifter från Danmark. Enligt danska Billed-Bladet ska Henrik inte längre tituleras prinsgemålen utan endast som prins.

– Han tycker att det passar bättre till hans nuvarande situation, när hans officiella uppdrag blir färre, säger hovets kommunikationschef Lene Balleby till tidningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det på nyårsafton som drottning Margrethe i sitt nyårstal oväntat meddelade att prins Henrik tänkte gå i pension den 1:a januari. Han tar fortfarande emot ett årligt appanage och har kvar vissa av sina beskyddarskap, men han är inte längre självskriven vid officiella begivenheter. Under våren har han istället tillbringat mycket tid i Europa tillsammans med sin bror och nära vänner. Det har bidragit till många spekulationer kring prinsens pensionering.

Prins-Henrik-Ste

Under onsdagen fanns Henrik emellertid vid Margrethes sida igen. Mexikos presidentpar gör just nu statsbesök i Danmark och Henrik förväntas vara med under stora delar av programmet, men alltså i egenskap av prins och inte prinsgemål

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons