Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvia om det jobbiga minnet: "Fruktansvärd situation"

20 sep, 2016, 11:32
AvJohanna Lejon
I en intervju med tyska Berliner Morgenpost berättar nu drottning Silvia om ett traumatiskt minne från barndomen.
Annons
Drottning-Silvia-Ste1

Drottning Silvia delar med sig av ett smärtsamt barndomsminne för att uttrycka sitt stöd för ensamma flyktingbarn. Då hon var en flickunge på tretton år stoppade polisen henne vid gränsen till Västtyskland.

– En polis tog mig åt sidan och sa att mitt pass inte var giltigt och att jag inte kunde fortsätta. För mig som barn var det en fruktansvärd situation, säger drottningen i en intervju med den tyska tidningen, Berliner Morgenpost.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Fast det närapå gått sex decennier sedan dess sitter minnet fortfarande kvar djupt inom henne. Expressen berättar om den öppenhjärtiga intervjun som drottningen gav med anledning av kungaparets statsbesök till Tyskland i oktober. Med tanke på att Silvia är född och delvis uppvuxen i landet blir det naturligtvis en alldeles speciell resa för henne. Hon är ju också så otroligt älskad i sitt gamla hemland, där många ser henne som sin egen drottning.

Annons

Som alltid tar drottning Silvia vara på möjligheten att stödja utsatta barn och kommer att använda stor del av vistelsen till att besöka tyska välgörenhetsorganisationer som just nu tar emot många flyktingbarn. Och både hon och kungen uttrycker sitt djupa engagemang för flyktingar.

– Vi har alla ett hjärta i oss, vi måste hjälpa människor som är i behov av hjälp, betonar drottningen.

Även om det var 23 år sedan kungaparets senaste statsbesök där har särskilt Silvia rest “hem” till Tyskland många gånger. Den skräckfyllda återkomsten efter tio år i Brasilien löste sig till familjens lättnad snabbt och berodde på att unga Silvias tyska pass var utfärdat i Brasilien. Som i så många andra fall använder drottningen sina egna erfarenheter till att hjälpa andra.

Av: Kristina Svedell.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons