Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvia på Madeira - fick utlopp för favoritintresset

04 maj, 2017, 15:46
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Under den här tiden mår hon som bäst.
Annons

Drottning Silvia är påväg hem efter ett tre dagar långt besök på Madeira, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren. Hon var där för att inviga en avdelning för äldre på sjukhemmet Hospício Princesa Dona Maria Amélia. Avdelningen kommer så småningom att rymma 40 seniorer. Invigningen ägde rum under tisdagen och i samband med den höll Silvia ett fint och personligt tal.

– Att ge våra äldre bästa möjliga vård och omsorg är en fråga som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Viljan att ta hand om dem som en gång tagit hand om oss är en universell drivkraft som förenar oss människor, oavsett var vi lever och verkar. Och jag är övertygad om att vi har allt att vinna på att lära oss av varandra.

Dessutom passade hon på att berätta vad hon skulle göra efter invigningen.

– I samband med mitt besök här på Madeira kommer jag även att passa på att vandra i Linnés lärjungars fotspår och njuta av den fantastiska blomsterprakten, sa Silvia innan hon avslutade sitt tal.

Drottningen har ju som bekant enormt gröna fingrar och hon, om någon, blir lite extra glad när vårblommorna tittar fram efter vintern. Hemma i Stockholm är det framförallt blåsipporna ute på Drottningholm som Silvia längtar mest efter, vilket hon nyligen berättade för Svensk Damtidning.

Här kan du läsa drottningens tal i sin helhet!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Foto: Stella Pictures

Annons