Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvia ser fram emot bröllopet: Det blir fantastiska dagar!

09 apr, 2013, 14:45
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Drottning Silvia i blå polo med en stickad kavaj

Två månader återstår till det är dags för sommarens stora kärleksfest. Den 8 juni gifter sig prinsessan Madeleine med sin älskade Chris O’Neill. Och kungafamiljen ser fram emot bröllopet.

Annons

För Svensk Damtidning berättar drottning Silvia öppet om hur mycket hon ser fram emot att se prinsessan Madeleine växla ringar med sin älskade Chris O’Neill i sommar.

– Nu ser vi alla fram emot sommarens bröllop. Det blir fantastiska dagar för hela familjen, berättar hon lyckligt.

En pratstund

Det är på Silviahemmets stora inspirationsdag på Hilton Hotel i Stockholm som Svensk Damtidning får en längre pratstund med drottningen. Samtidigt som hon berättar om sommaren stora kärleksfest passar hon också på att ösa beröm över blivande svärsonen Chris.

Drottning Silvia i vackert halsband i guld

Oerhört glada

– Vi är oerhört glada. Vår blivande svärson är en sådan trevlig person. Han är sympatisk och ger henne värme. Det stödet hon behöver ger han henne. Som alla människor behöver. En fin och trevlig person, säger drottningen.

Annons
Drottning Silvia intervjuas av flera journalister

Demensfrågor

I intervjun berättar drottningen också om sitt engagemang för demens och demensfrågor – någon hon själv stött på på nära håll. Både drottningens mor och prinsessan Lilian insjuknade ju i demens.

– Jag hade glädjen att få hjälp av tre systrar från Silviahemmet som kom och hjälpte henne. De var änglar, säger hon om Lilian.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– De bemötte Lilian och förstod henne och gav henne tid att uttrycka sig. Det kan med en sådan här sjukdom bli väldigt påfrestande. Det var under lång tid mycket känslor upp och ner. Du ser en person som tycker om lida.

Läs mer om dagen på hovets hemsida››

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

 

Annons