Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvia stoppas från att bära populära plagget – starka reaktionen: ”Hade aldrig!”

04 sep, 2024, 09:00
Reglerna som drottning Silvia måste följa.
Annons

Livet som kunglig kommer med vissa förpliktelser, regler som måste följas till punkt och pricka, med ett ständigt medvetande om vett och etikett som vanliga människor inte behöver tänka på.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Detta visste drottning Silvia när hon gifte sig med kungen. När hon äntrade den kungliga världen var det med full förståelse för vad som krävdes av henne och hur hon skulle föra sig i rampljuset.

Under åren har vi fått se Silvia glänsa i flera vackra kreationer. Hon har en modemedvetenhet som är få förunnat och med sitt trendkänsliga jag har hon hyllats världen över.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia är en sann modedrottning. Fredrik Sandberg/TT

Plagget Silvia inte får bära

Silvia har alltid haft en sofistikerad stil och garderoben är full med kläder anpassade för diverse uppdrag. Samtidigt finns det ett plagg som drottningen inte bär så ofta – och det är jeans.

Samma sak gäller för andra drottningar världen över. I samband med premiären av nya tv-serien ”Máxima”, som handlar om den nederländska drottningens liv från det att hon träffade kung Willem Alexander, hade premiär så berättade skådespelerskan Delfina Chaves hur det var att porträttera drottning Máxima.

Annons

– Jag fick nyligen reda på att kungligheterna inte får bära jeans offentligt. Man ska alltid vara elegant klädd, säger hon till tyska Bild.

Starka reaktionen: ”Aldrig!”

Men det händer att Silvia tummar på regeln. Vid ett fåtal tillfällen har vi sett henne i jeans, även om det inte är någon vanlig syn, men oftast är det byxor av annat material som gäller.

Frågar du Delfina Chaves är det alldeles för strikt och inget som hon själv skulle gilla att förhålla sig till.

– Själv hade jag aldrig kunnat leva som hon gör. Enligt ett mycket speciellt protokoll ska kläderna sitta perfekt, och sminket ska vara felfritt när de kungliga ska gå ut.

Foto: TT

Annons