Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias insats för Madeleine: "Mormor kommer flygandes förstås!"

04 okt, 2018, 15:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Dagarna innan den viktiga Childhood-galan insjuknade prinsessan Madeleines barn i influensan. Och vad gör man då? Jo man ringer till mamma drottningen som kommer till undsättning!
Annons

 

Det har snart gått 20 år sedan välgörenhetsorganisationen Childhood grundades av drottning Silvia och dottern Madeleine går i hennes fotspår. Igår, den 3 oktober skulle prinsessan vara ensam värdinna för Childhoods stora Thank You-gala i New York. Men bara dagarna innan blev barnen Leonore, 4, Nicolas, 3, och Adrienne, 7 månader, förkylda.

– Vi åkte på en influensa. Och ja, vad gör man när man är sjuk och allt krisar? Jo, då ringer man mamma och säger ”hjälp, vad gör jag nu!?”, berättar prinsessan Madeleine i en intervju med Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och drottningen rycker gärna in.

– Mormor kommer flygandes förstås. Det är trevligt att få se henne naturligtvis, men det känns också viktigt att vara här. Det var ett väldigt bra möte och en utmärkt paneldebatt med mycket information. Det gav hopp att se så många organisationer och duktiga människor som arbetar med dessa svåra, svåra frågor, säger hon till tidningen.

Läs mer: Efter barnbarnens feber – Silvias blixtresa till Madeleine i USA

Silvia och Madeleine på Childhood-gala.
Mor och dotter sida vid sida.

Flytten till USA innebär för Madeleines del att hon kommer kunna förbjuda sig mer i Childhoods verksamhet.

Annons

“Hon kommer närmare och kan delta i Childhood USA:s verksamhet, med större möjlighet att närvara vid arbetsmöten, projektbesök, events etc. Detta utöver de styrelsesammankomster hon, som medlem i Childhood Sveriges styrelse och hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse, ju deltar i såväl i Sverige som i USA”, skriver Åsa Andreasson Åkerström, Childhoods kommunikationsansvarig, i ett mejl till Svensk Damtiding.

Men prinsessfamiljen har ju endast bott i Florida en månad nu och de behöver lite mer tid för att landa i sitt nya hem innan Madeleine sätter igång med arbetet med organisationen. Och trivas bra verkar hela familjen göra i det varma klimatet. På helgerna brukar familjen ta cykelturer till lekparker och shoppingcenter. Men i Expressens intervju får vi också veta att hon saknar både vänner och familj hemma i Sverige.

Läs mer: 33 bilder som visar hur Madeleine har det i USA

Foto: Catarina Lundgren

 

Annons