Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias kloka ord om modeindustrin

07 okt, 2016, 14:36
AvJohanna Lejon
Annons
Drottningen besökte gallerian Bikini Berlin och utställningen ”Everything you can imagine is real” av Bea Szenfeld och Pompe Hedengren där även drottningen inledningstalade på seminariet om hållbart mode som ägde rum i anslutning till utställningen.
Drottningen besökte gallerian Bikini Berlin och utställningen ”Everything you can imagine is real” av Bea Szenfeld och Pompe Hedengren där även drottningen inledningstalade på seminariet om hållbart mode som ägde rum i anslutning till utställningen.

I dag invigningstalade drottning Silvia vid modeutställningen Everything you can imagine is real som visas i gallerian Bikini Berlin. “Utställningen visar bilder skapade för Kungliga Operan och Bea Szenfelds verk”, skriver Kungahuset.

I sitt tal berättade Silvia om att hon verkligen uppskattar utställningen. Samtidigt riktade hon också några kloka ord till modeindustrin:

“Vi måste bannlysa giftiga kemikalier i våra tyger, och vi måste minska den vattenmängd som används vid tillverkningen av textilierna. Det är vårt ansvar gentemot kommande generationer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Att våra företag lägger allt större vikt vid att skapa så hållbara produkter som möjligt är glädjande och viktigt. Och det är mycket intressant att man inom forskningen söker efter nya och miljövänligare sätt att tillverka kläder på. Om vi kan finna alternativ till den traditionella produktionen och konsumtionen av mode, kan vi gemensamt bidra stort till en global utveckling som är hållbar på lång sikt.

Ingen kan göra allt, men var och en av oss kan göra lite grand. Det stora återspeglas i det lilla. Jag skulle önska att vi kunde lämna köp- och släng-samhället i traditionell mening. Föreställ er att vi alla som handlar – och vi är många – vore bättre på att återvinna och återanvända våra kläder eller som jag att använda dem oftare. Det skulle kännas bra”, sa hon i sitt tal.

STATEVISIT_GERMANY

Av: Johanna Lejon och Ellen Myrgård.

Foto: Kungahuset.

Annons