Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias OS-rysare - såg Sverige slå Brasilien

16 aug, 2016, 09:16
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Första OS-dagen blev en riktig rysare för drottning Silvia. Hon såg hemlandet Sverige slå Brasilien - landet hon bodde i under delar av sin uppväxt.
Annons
Kungaparet-OS-Rio2

Det är så klart mycket speciellt för drottning Silvia att vara på plats under de olympiska spelen i Rio de Janeiro. Drottningens mor Alice Sommerlath var brasilianska och familjen Sommerlath bodde under närmare 10 år i landet. Kungaparet rivstartade sitt OS-besök med att se de svenska handbollsherrarna tävla mot värdlandet Brasilien. Matchen blev så klart en riktig nagelbitare för drottningen som under spelets gång lutade sig mot kungen när det blev för spännande. Sverige vann matchen, men det stod redan klart att laget inte kvalificerat sig till kvartsfinal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För Aftonbladet berättade drottningen sedan om det bästa över att vara tillbaka till Brasilien.

– Jag tror att det är människorna. Deras glädje, optimism, trots allt. Det är fint, säger hon till Aftonbladet.

Kungaparet landade under måndagen och redan under första dagen imponerades drottningen av värdlandets alla satsningar kring OS.

– Det här är en stor utmaning för Brasilien. Jag har varit i dag och tittat på hästhoppning. Vi besökte stallarna och det svenska teamet. Det är väldigt nöjda. De sa att det i början inte var så lätt, men sedan allt kom på plats är det jättefina stallar. Hästarna mår bra, de själva mår bra och det är fina förutsättningar, säger hon.

Av: Liv Sander.

Foto: TT.

 

Annons