Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias otroliga överraskning för barnbarnen – kan inte tro sin lycka

23 okt, 2024, 09:08
Drottning Silvia och barnbarnen
TT
Drottning Silvia skänkt en otrolig överraskning till barnbarnen.
Annons

Drottning Silvia har tre hemländer. Hon lever och verkar i Sverige, där hon blivit accepterad och älskad som ett slags landsmoder. Sedan har hon såklart Tyskland, där hennes familj har sina rötter, och sist men inte minst har även Brasilien, hennes hem mellan 1947 och 1957.

Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gångerBrand logo
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gånger

Drottning Silvias otroliga överraskning för barnbarnen

Drottning Silvia
Silvia älskar sitt Brasilien. TT

Nu ska Silvia få återvända till Brasilien – med nästan hela tjocka släkten i släptåg. Hovet meddelade i går att kungen och drottningen tar med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia, med barn, på en resa till sambakulturens födelseplats.

Annons

– Det är höstlov och en resa som har planerats under en längre tid för att ge drottningen en möjlighet att visa Brasilien för i det här fallet barn och barnbarn, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Expressen.

– Drottningen kommer samtidigt att genomföra aktiviteter med Childhood och kungen kommer att genomföra aktiviteter med scoutrörelsen, World Scout Foundation.

Vi kan räkna med att Silvia, sprudlande av stolthet, kommer att ta med barnbarnen till Fazenda Cafezal. Det är en kaffeplantage där Alice Sommerlath, Silvias mamma, föddes och växte upp.

Drottning Silvia: "Viktigaste åren i mitt liv"

För att komma dit måste man ta en tre timmar lång bilresa från São Paulo. Plantagen grundades 1891 och sköts numera om av Silvias syssling Álvaro ”Álvarito” Pinto de Aguiar.

– Jag växte upp här i Brasilien och tillbringade en stor och viktig del av mitt liv här. Kanske de viktigaste åren i mitt liv. Det var en lycklig tid. Jag bodde här i mer än tio år och växte upp i en stor familj. Min mamma, som olyckligtvis gick bort för några år sedan, hade elva syskon. Det gjorde att jag hade mängder av kusiner och släktingar att umgås med, har Silvia sagt till Dagens Nyheter.

Annons