Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias sorg inför Nobelfesten

09 dec, 2016, 14:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Silvia
I en ny intervju med Svensk Damtidning berättar drottning Silvia om jobbiga beskedet inför Nobelfesten.
Annons
Drottning Silvia
Svensk Damtidnings Liv Sander mötte drottning Silvia vid Silviahemmet.

Drottningen har ett riktigt lyckoår bakom sig. I mars blev hon mormor för fjärde gången och i april föddes prins Alexander – fem små efterrätter har hon nu att samla hos sig när julhelgen kommer.

Men mitt i barnbarnslyckan och glädjen över Nobel finns det också mörka skuggor. I höstas meddelade hovet att prinsessan Christina har drabbats av kronisk blodcancer. Det var ett otroligt tungt besked för kungafamiljen och oron är givetvis stor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Just nu genomgår hon behandling och den kräver lugn och ro. Hon har dragit ner på alla officiella åtaganden och sjukdomen stoppar nu prinsessan Christina från att vara med vid Nobelfesten.

– Det är självklart att hon då inte kan vara med vid Nobel till exempel med alla dessa baciller och människor. Hon måste ta det lite försiktigt och lite lugnt. Men jag måste säga att hon mår fint, säger drottningen när Svensk Damtidning möter henne på Silviahemmet.

Hur stöttar drottningen prinsessan Christina?

– Jag talade med henne nyligen och hon mår bra. Men det är klart att det inte är helt lätt och hon måste ta det lugnt. Det är många som känner igen situationen.

Av: Liv Sander.

Foto: Karin Törnblom

Annons