Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Situationen kring Madeleine dolts in i det sista – bekräftas nu

10 okt, 2024, 17:00
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine för kampen i det dolda – men nu fastnar allt på bild.
Annons
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

Sedan i somras bor Madeleine och resten av familjen i Sverige vilket av naturliga skäl varit en stor omställning för prinsessan.

Ja, varma och pulserande Florida är utbytt mot mer kyliga och lågintensiva Stockholm – och även jobbmässigt är det stor skillnad.

Tidigare har Madeleine skött majoriteten av sitt arbete - som främst fokuserar på Childhood - från USA där hon agerat bakom kulisserna.

Men nu ser situationen annorlunda ut vilket bekräftas av onsdagens bilder på prinsessan. Men, det är också ett framträdande som hölls dolt in i det sista...

Annons

Hovet dolt situationen kring Madeleine

I den kungliga kalendern kan man se de uppdrag som kungafamiljen gör i kungens tjänst, och här kan Madeleine ofta lysa med sin frånvaro.

Men, det innebär inte att prinsessan ligger på latsidan. Tvärtom. Som hovets informationschef Margareta Thorgren förklarat det för Svensk Damtidning:

– När någon av de kungliga familjemedlemmarna gör officiella uppdrag, alltså uppdrag som kungen ger, informerar vi om det i den kungliga kalendern och i hovets digitala kanaler.

– Många arbetsuppgifter, exempel inom stiftelser är inte officiella uppdrag men är nog så viktiga att sätta ljus på, dessa kommuniceras ofta i stiftelsernas egna kanaler och i prinsparets och prinsessan Madeleine egna sociala medier.

Så Madeleine jobbar hårt och för kampen för barns rättigheter i det dolda, oftast. Och det kommuniceras alltså inte alltid av hovet. Och så är även fallet under onsdagen.

Annons

Då ekade nämligen kalendern tom för Madeleine, men på kvällen dök hon ändå upp vid en konstauktion på Östermalm i Stockholm, till förmån för Childhood.

Orden om Madeleine: "Stor skillnad"

Madeleine var kvällens hedersgäst på Bukowskis och intäkterna för de donerade verkan går oavkortat gå till Childhoods arbete, som i år firar 25 år.

Och prinsessan närvaro var mer än uppskattad:

– Det är klart att det gör stor skillnad när prinsessan nu har möjlighet att vara med fysiskt, säger Charles Mingo Bennström, kommunikationsansvarig på Childhood, till Expressen.

Annons
Lena Rydén, konstchef på Bukowskis, och prinsessan Madeleine ler
Prinsessan Madeleine dök oväntat upp på bilder som in i det sista hölls i det dolda... utställning till förmån för World Childhood Foundation. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Kenneth Bengtsson, Thomas Bergström, prinsessan Madeleine, Katarina Bergström, och Ludvig Bergström poserar tillsammans
Prinsessan Madeleine var kvällens hedersgäst! Foto: Stefan Jerrevång/TT
Annons

Foto: TT

Annons