Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Situationen mycket allvarlig – Madeleine har blivit informerad

08 okt, 2024, 17:00
Prinsessan Madeleine har blivit informerad om den allvarliga situationen.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Drottning Silvia grundade Childhood 1999 med syftet att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom. Prinsessan Madeleine såg tidigt vilket driv Silvia hade för organisationen och hemma på Drottningholm pratade hon om arbetet under frukost, lunch och middag.

– Och så var det verkligen, mamma pratade jämt om Childhood, hon berättade alltid för oss när hon kom tillbaka från sina resor, vi fick höra vad hon varit med om om de problemen som finns och om de barnen som hon hade mött, säger Madeleine.

Annons

För Madeleine blev det glasklart att hon ville involvera sig i organisationen. För tre år sedan kom också glädjebeskedet att Silvia utsett henne som vice hedersordförande för Childhood.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia brinner för sitt älskade Childhood. Pontus Höök

Madeleines nya uppdrag

Madeleine är inte särskilt aktiv som kunglig. Hon har få uppdrag i den kungliga kalendern, men när hon väl är ute på jobb så är det ofta för att belysa saker som kan drabba barn och unga i samhället.

Därför är det en självklarhet för den hemvändande prinsessan att närvara på Ericastiftelsens 90-årsjubileum den 11 oktober, som äger rum på ABF-huset i Stockholm.

Annons

Situationen allvarlig

Och det är ett tråkigt besked som Madeleine har nåtts av inför 90-årsjubileet. Den psykiska ohälsan bland barn och unga ökar, skriver Ericastiftelsen på sin hemsida.

”Vi har arbetat för att öka barns och ungas psykiska hälsa i 90 år. Vi erbjuder stöd och behandling samt uppmärksammar, utbildar i och forskar om metoder som gör det möjligt för barn och unga att få ett bra liv. Idag ökar tyvärr barns och ungas psykiska ohälsa. Det vill vi ändra på”, skriver de.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine närvarar på Ericastiftelsens 90-årsjubileum den 11 oktober. Pontus Höök

Foto: TT

Annons