Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Skilsmässa i danska kungahuset

02 dec, 2014, 14:35
author
Annons
Josephine
Rosenborg

Drottning Margrethe är förkrossad – det viskas om skilsmässa i det danska kungahuset!

Annons

Prins Joachims – och kronprins Frederiks – syssling Josephine af Rosenborg har separerat från sin man, skriver BT.

Äktenskapet havererade

Tidningen rapporterar att äktenskapen mellan Josephine (som ni ser till vänster i bilden ovan), vars föräldrar var greve Christian och grevinnan Anne Dorte af Rosenborg, och hennes make Thomas Schmidt havererade under den period då hon förlorade båda sina föräldrar.

Trängd i ett hörn

– Vi glömde bort varandra i farten. När mina föräldrar dog påbörjade jag processen med att tömma deras hus och allt det där. Personen jag tydde mig till var min syster, mer än min egen familj. Då började vi glida allt längre ifrån varandra. Till sist kände jag mig kvävd och trängt i ett hörn, säger hon. Josephine och Camilla af Rosenborg är tvillingar. De har också lillasystern Feodora.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Josephine-af-Rosenborg
Annons
anne-dorte

Avled

Greve Christian avled i maj förra året och sju månader senare avled Anne Dorte. Båda föräldrarna förlorade kampen mot cancer.

Terapi

Josephine af Rosenborg säger att hon och maken både provat terapi både som par och på var sitt håll, men att förhållandet till slut blev så ansträngt att de var tvungna att separera.

Bo vecka-vecka

Queen Margrethe presents rheumatism science award

Deras gemensamma barn Clara, 10, och Julius, 13, ska nu dela sin tid mellan föräldrarna. Josephine har en ny temporär bostad tre kilometer från villan i Virnum.

– Vi arbetar för att det ska fungera och bli bra igen. Vi ska bli en familj igen och det är också därför vi behållit huset. Vi ser det här som en investering i vår framtid.

Greve Christian föddes som prins av Danmark och var drottning Margrethes kusin. Han förlorade sin kungliga titel när han gifte sig med Anne Dorte Maltorft-Nielse. Tillsammans fick de tre döttrar.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures

Annons