Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Skottdagsskräcken - vad händer om Victorias baby kommer idag?

29 feb, 2016, 11:41
AvJohanna Lejon
När som helst är det dags! Men vad händer om kronprinsessan Victorias och prins Daniels barn kommer idag, på självaste skottdagen? Vi vet!
Annons
Victoria

Dagarna går och än lyser kronprinsessan Victorias och prins Daniels lilla baby med sin frånvaro. Alla trodde att babyn skulle komma i februari men nu verkar det bli mars istället, i alla fall om kronprinsessan passerar det kritiska datumet som är i dag, den 29 februari. I dag är det nämligen självaste skottdagen, en lite krånlig dag då det gäller födslar. Dagen infaller nämligen bara vart fjärde år, och därmed måste man fira sin födelsedag ett annat datum. De flesta väljer dagen innan, den 28 februari, och de år då skottdagen infaller firar man den 29:e. Andra väljer att fira den 1 mars. Eftersom födelsedagar är extra speciella då det gäller kungligheter kan detta ställa till problem, ska födelsedagen firas den 28 ena året och den 29:e nästa? Hur tror ni läsare att kronprinsessparet kommer att göra om födseln blir i dag? Det som är lite roligt i sammanhanget är att det också var skottår 2012, då prinsessan Estelle kom till världen. Någon skräck för det datumet infann sig dock inte eftersom prinsessan såg dagens ljus redan den 23 februari.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria2

4 kändisar födda på skottdagen

1468 – Paulus III, född Alessandro Farnese, påve från 1534 (d. 1549).

1952 – Raisa Smetanina, rysk längdskidåkare.

1956 – Knut Agnred, svensk revyartist och sångare, medlem i humorgruppen Galenskaparna och After Shave.

1964 – Ola Lindgren, svensk handbollsspelare.

 

Hur många är födda på skottdagen?

Knappt 6400 personer är födda på skottdagen i Sverige.

 

Foto: Stella Pictures

Annons