Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Slottet söker folk - har du det som krävs?

16 mar, 2016, 13:40
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Nu har du chans att söka ett riktigt toppjobb! Kungliga slottet söker personal.
Annons
Kungaparet

Nu har chansen kommit för den som vill jobba hos kungen och drottning Silvia. Är du en duktig sömmerska, van att rodda allt från gamla uniformer till att sy och sätta upp gardiner, eller en kunnig ekonom med flera års erfarenhet, så kan jobbet kanske snart vara ditt.

Så här skriver kungahuset.se i ett inlägg på Facebook: “Nu finns två lediga tjänster att söka vid Kungliga hovstaterna – fastighetsekonom för Kungl. Djurgårdens förvaltning och sömmerska vid Kungliga Husgerådskammaren”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungahusetFb

För att platsa som ekonom ser hovet gärna att du har “ett strukturerat och noggrant arbetssätt, hög integritet samt god samarbets- och kommunikationsförmåga”.

Som sömmerska jobbar du i huvudsak i en ateljé i anslutning till Stockholms slott, men arbetsuppgifter förekommer även på övriga elva kungliga slott, så därför är körkort ett krav.

Hovets jobbannons har väckt stor uppmärksamhet. Över 600 personer har gillat den, 146 personer har kommenterat den och 150 personer har delat den på sina egna sidor, bara en timme efter att den lades upp. Det verkar alltså lovande för kungen att hitta rätt personer.

Av: Anna von Koch.

Bilder: Stella Pictures.

Annons