Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungafamiljen har nu anlänt till Skansen

06 jun, 2015, 18:02
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
estelle-victoria-ste

Svensk Damtidnings Liv Sander finns på plats i Stockholm – nu har hela kungafamiljen anlänt till Skansen och firandet kan börja.

Hela kungafamiljen är nu på plats efter att ha åkt kortege, som ni ser på bilderna här. Under en del av turen fanns även prinsessan Estelle. Hon finns dock inte med på Skansen. Prinsessan Madeleine anlände däremot med bil.

estelle-ste

Här ser vi prinsessan Estelle och Sofia Hellqvist och prins Carl Philip.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-daniel-ste

Kronprinsessparet på väg mot Skansen, det var många som vinkade till kungligheterna och prinsessan Estelle vinkade tillbaka.

estelle-ste

En närbild på prinsessan Estelle.

Annons
kungafam-hovet

Här ser vi kungafamiljen, nu är alla på plats på Skansen.

Sofia Hellqvist bar Sverigedräkten men valde, precis som prinsessan Madeleine, att bära höga klackar till.

victoria-daniel-sofia

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och Sofia Hellqvist samt prins Carl Philip.

Annons
kungaparet

På plats är ambassadörskåren, politiker och representanter från det officiella Sverige som sedan ska gå på mottagning på Kungliga slottet. Snart är det dags för högtidligt Nationaldagsfirande på Skansen!

madeleine

Den höggravida prinsessan Madeleine anlände med bil.

Annons
madeleine

Här ser vi prinsessan Madeleine på väg till nationaldagsfestligheterna. Se en film med Madeleine här››Madeleines make Chris hade tidigare sagt att han inte kunde komma denna dag, så prinsessan kom ensam.

kungafam-2-tt

Sofia Hellqvist bar Sverigedräkten och precis som Madeleine, ett par höga klackar.

Annons

Kungen höll tal på Sollidenscenen och han sa bland annat:

– Vi har så mycket att vara tacksamma för i Sverige. Vi har fred. Vi har demokrati. Vi har välstånd. Allt detta, som är lätt att ta för självklart idag. Men som kräver vår framsynthet och vårt ansvarstagande för att det ska vara lika självklart i morgon. Vi måste fortsätta att blicka framåt. Att investera i dem som kommer efter oss.

program

Klockan 20 sänds programmet i SVT.

kungafam-hovet-1

Statsministern Stefan Löfven fanns med under kvällen, hans hustru Ulla bar folkdräkt. Andra politiker som kommit till Skansen var Annie Lööf, Annika Strandhäll, Urban Ahlin, Anna Kindberg Batra och Ibrahim Baylan.

Annons
victoria

Vi vill passa på att skicka lite nät-kärlek till kronprinsessan Victoria som alltså åkte bil hela natten (pga flygstrejk på Kastrup) för att komma fram i tid till Nationaldagsfirandet. Vilket toppenhumör hon har hållit hela dagen!

 

Av Liv Sander

Foto: Svensk Damtidning, Stella Pictures, Kungahuset.se och TT

Annons